RSS

satu

31 Mar

Ok, saya nak menulis semula.

I have been thinking about resuming my passion for blogging for quite some time now. It’s not that I want to write. It’s because I NEED TO WRITE. It is my therapy, my solace, my sanctuary.

Saya cuba juga menulis panjang-panjang ala-ala blog di laman Mukabuku tetapi perasaannya tidak sama. Menulis di sana ramai benar yang kenal kita. Dan apabila nenek saudara belah mak kau tiba-tiba like post kau, kau rasa semacam. Sebab kau baru teringat dalam Mukabuku kau bersahabat dengan setiap saudara mara dari susur galur tujuh keturunan keluarga kau dan ia buat kau tidak berapa selesa. Tambah lagi, saudara mara belah suami kau lagi. Itu lagi tidak selesa tahap infiniti.

Jadi, saya kembali menulis di sini.

Satu, kerana ini cinta pertama saya.

Dua, kerana pembacanya tidak ramai.

Tiga, kerana yang membaca kebanyakannya silent reader which I like it because you’re like a good listener, just listening without interrupting or moralizing or judging.🙂

Empat, sebab dua bloggers kegemaran saya, Tuan tanah dan Hana kirana pun rupanya dah sambung tulis blog balik!!!! <– tanda seruan sebab terlebih teruja!!!!! Bayangkan, lepas hampir dua tahun saya tidak menjengah blog mereka, rupanya sudah ada banyak entri terbaru. Macam Hanakirana dah ada sampai 80 entri hoccay!!! *menggigil menggigil*

Perasaan dia macam kau peminat fanatik sitkom FRIENDS tapi kau kena pindah Zimbabwe yang tak ada cerita tu, jadi melepek lah kau seorang diri terkulat-kulat di sana, melalui kehidupan seharian tanpa rancangan kegemaran kau. Sampai satu tahap kau lupa yang kau suka tengok cerita itu. Tiba-tiba lepas dua tahun, kau balik Malaysia, dan kau terkejut. Sebab FRIENDS dah masuk 2 musim baru dan ada lebih kurang 40 episod kau kena khatam dan habiskan malam ini jugak kalau tidak kau tak boleh tidur!!

Faham tak apa yang cuba saya sampaikan ini?

Faham tak? Faham tak?? (tanya banyak kali saja nak bagi annoying hahaha!)

Ok, jadi saya pun berfikir “Alamak dah ada 80 entri macammana mak nak habiskan baca semua ni noks!”*gigit jari* Tapi, saya dah habiskan jugak baca dalam satu hari. Yeay! (nasib entri banyak pendek-pendek…hihi)

So yeah, here I am writing again.

It’s like this blog is saying to me “Welcome back, Sue”

Or maybe it’s actually “Welcome home”

 
3 Comments

Posted by on March 31, 2016 in Uncategorized

 

3 responses to “satu

  1. Manusia Berubah

    April 5, 2016 at 1:41 pm

    yeayy…!! welcome home Sue..
    *sambil lompat bintang*

     
  2. ropi

    May 9, 2016 at 5:48 pm

    welcome back, sue

     
  3. hazwan

    May 27, 2016 at 5:36 pm

    yeah.
    welcome back old friend.

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: