RSS

Bebel

18 Jun

1. Saya tak suka user interface wordpress yang baru. Semak.

2. Sikap suka menangguh-nangguh kerja atau procrastinating yang telah bersemadi dan berakar umbi dalam diri saya ini nampaknya telah memakan diri. Sebenarnya ia sudah memakan diri saya banyak, banyak kali tapi masih lagi, tak insaf-insaf-buruk-perangai-anak-sapolah-ni.

3. Sudah pukul 7.01 pm. Saya masih di pejabat, melayari internet, mendengar lagu, dan melakukan kerja-kerja lagha yang lain. Saya perlu balik sekarang juga.

4. Sebelum itu, saya nak update blog dulu.

5. Maaflah, saya membebel tanpa arah tuju. Tiba-tiba dan tak tentu pasal. Saya agak serabut sebenarnya. Jadi, maafkan lah bebelan mengada-ngada saya ini.

7. Saya tidak faham dengan diri sendiri yang suka benar membuka pintu masa lalu.Melihat-lihat, membelek-belek semula cerita-cerita dulu. Sedangkan saya sudah arif bahawa ia tidak pun membawa sekelumit faedah pun kepada diri saya, melainkan membuat saya lebih sakit hati sahaja.

8. Ada satu manusia, yang jika saya sebut sahaja namanya, saya akan secara automatik akan ‘bersedekah pahala percuma’ kepadanya (baca: mengutuk). Tapi apabila difikir-fikir semula, beliau banyak juga mengajar saya perkara baik. Tapi lumrah manusia, suka benar melihat titik-titik hitam padahal di sekelilingnya adalah warna putih suci.

9. Satu hari nanti, saya pasti akan menghubungi beliau. Meminta maaf secara ikhlas kepadanya. Pada Hari Raya barangkali. Tahunnya belum tentu lagi. Harapan saya semoga kami sama-sama panjang umur.

10. Yeay, dah cukup 10 point yang merapu meraban tak tentu hala. Maaflah, membuang masa kamu sahaja.

11. Kamu mesti tak perasan, nombor 6 sebenarnya tak ada.

Hahaha😈

 
4 Comments

Posted by on June 18, 2013 in Bebelan saya, Saja Mengada

 

4 responses to “Bebel

  1. dhiera

    June 22, 2013 at 10:38 pm

    aha.. memang tak perasan yang no 6 tak ada. pelik juga cakap cukup 10 tapi dah nombor 11. hehe

     
    • sUe

      July 2, 2013 at 9:48 am

      hehehe!😉

       
  2. hazwan

    June 26, 2013 at 12:00 pm

    lets hope entiti tersebut bukan aku. haha.

     
    • sUe

      July 2, 2013 at 9:48 am

      that entity definitely is not you, my friend.😉

       

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: