RSS

The essence of all beautiful art, all great art, is gratitude -Friedrich Nietzsche-

11 Oct

Ketika sedang mencicip kopi di kafe Felda Resident Terengganu, mata saya tertancap ke kaca tv. Di MHI hari ini, ada berita tentang seorang bayi bernama Ahmad Adam Syukri yang sedang tenat. Ibunya menangis teresak-esak.

Dan saya teringat malam sebelumnya, mengadu kepada ibu di telefon tentang mutu makanan Riyaz Hotel yang bertaraf 5 bintang tetapi makanan tengahari setaraf kenduri kahwin saja.

Di sebuah hospital di Sarawak, seorang bayi kematian saraf otak, perlu menggunakan tiub untuk menyedut air liur dari kerongkongnya, kerana dia tidak dapat menelan air liur sendiri,

Dan saya, SAYA, merungut tentang makanan di hotel yang tidak sedap??

What the fu*king WRONG with me???????

Shame on me. *lempang diri sendiri bertalu-talu*

Ya Tuhan, ampunkan hambaMu yang tidak tahu bersyukur ini. =(

Please help his mother by giving a donation to this address:

NORAISYAH MD MALENA
LOT 432 TMN SUSUR JAMBU
LN JAMBU SELATAN
96100 SARIKEI SARAWAK
Untuk sumbangan ke Adam:
Noraisah Binti Mohamed Malena
02040007292201 (CIMB)
161136331818 (Maybank)

Ini facebook adik Adam: link

Adik Adam, moga Tuhan permudahkan urusanmu. *peluk cium dari akak yang jauh*

p.s: Entri ini dipanjangkan dari mukabuku saya.
 
3 Comments

Posted by on October 11, 2012 in Manusia, Refleksi

 

3 responses to “The essence of all beautiful art, all great art, is gratitude -Friedrich Nietzsche-

  1. CAHAYA MATA

    October 11, 2012 at 11:42 am

    owhh..minggu lepas dari rabu petang sampai tengahari jumaat di Felda Resident Kuala Terengganu juga…hehehehe…kenapa la kita tak “ter”jumpa time tu ekk…🙂

    p/s : kisah adik Adam memang buat saya tersentuh smpai tak sanggup nk pandang mata dia..sangat sayu..tambah sayu sebab ayah nya lari….!! bodoh punya lelaki-tak bertanggungjwb-pengecut-takde telor-muka je handsome, hati kering lagi tandus belas kasihan-tak layak kau jadi ayah..tahu..??!! ehhh…teremosi..😦 saya doakan Ayah Adik Adam akan bertaubat dan sedar akan kekhilafan dia…amin…

     
    • sUe

      October 11, 2012 at 11:48 am

      Eh ayah dia lari??? Serius tak tahu. Tapi lelaki yang dekat dlm MHI dengan mak dia sape eh? Sedara dia kot. Saya ingat itu ayah dia.

      Bengongla jantan yang lari tu. Buat anak je tau. Buduh bangang pegi mati la kau. *emosi jugak*

      ps: Eh awak pun kat Felda Resident?? Tapi saya sampai hari Isnin baru-baru ini. Balik hari Rabu (semalam). Takpela, takde rezeki nak terjumpa. Maybe next time?😉

       
  2. CAHAYA MATA

    October 15, 2012 at 1:56 pm

    itu yang saya di facebook…yg orang share..
    tak tahu pula kalau ayahnya dah kembali bertanggungjawab ke ap..huhuhuu..
    maaf kan saya, kalau salah info..tp kalau tgk dlm fb pun memang adik Adam dgn ibunya aje…ayahnya tak nampak pun..😦

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: