RSS

The Vow

19 May

Ok, kalau kau seorang yang hopeless romantic at heart,

jenis dalam hati ada taman bunga,

suka layan novel Nicholas Sparks atau Nora Roberts atau Judith McNaught atau yang suka novel BM pulak selalunya yang terbitan Alaf 21,

masa zaman sekolah layan novel jiwang Ahadiat Akashah,

suka lagu-lagu cinta yang meleret-leret syahdu macam lagu Celine Dion atau Richard Marx atau lagu Rindu Serindu-rindunya dari Spoon,

dan gambaran suami ideal tidak perlu ada ijazah atau kerja bagus, tapi kalau boleh mesti bagi sekuntum bunga ros setiap minggu dan wajib ingat semua tarikh-tarikh penting (pertama kali jumpa, pertama kali keluar, pertama kali ucap ‘I Love You’, tarikh nikah, beranak, etc etc), maka wajiblah menonton filem ini.

Filem ini adalah untuk orang yang a true romantic at heart.Yang memegang falsafah, kuasa cinta boleh menakluk segalanya. Demi cinta, lautan api sanggup direnangi. Dan segala bagai lagi.

Saya menonton filem ini, dan walaupun saya bukanlah orang yang terlampau romantik jiwanya, (saya lebih idealis dan feminis) , tidak boleh tidak, saya juga terkesan dan tersentuh dengan ceritanya.

“You tengok la filem ni. I tengok pun sedih wooo…. kena sedia tisu banyak2…” kata apek kedai DVD.

“Aiyoh…you lelaki pun menangis ka?” saya mengusik. (p.s: Kadang-kadang kasihan juga jadi lelaki. Menangis pun kena kutuk. Hehe :P)

“Ini bukan kira lelaki ka perempuan ka…ini cerita bikin hati sedih. Kalau you tak nangis, you mesti alien punya…bukan manusia….hahaha!” jawab apek.

Rupa-rupanya memang betul cakap apek.

Habis 4 helai tisu saya guna.🙂

Filem ini bagus. Saya bagi 4.5 bintang.🙂

Quotes yang saya suka:

[ I chose to stay with him for all the things he’s done right; not the one thing he’s done wrong. I chose to forgive him – Paige’s mother ]

[ I vow to help you love life, to always hold you with tenderness,  to have the patience that love demands, to speak when words are needed, and  to share the silence when they are not,  to agree to disagree about red velvet cake,  to live within the warmth of your heart,  and always call it home. – Paige]

[  I vow to fiercely love you in all your forms, now and forever. I promise to never forget that this is a once in a lifetime love. No matter what challenges that keeps us apart, we’ll always find a way back to each other. – Leo ]

 
Leave a comment

Posted by on May 19, 2012 in Filem

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: