RSS

eh, mana?

09 May

Selain daripada enjin carian utama yang selalu saya guna, Google juga menjadi pilihan saya kerana Google Doodlenya yang menarik. Saya selalu pergi ke Google hanya untuk tengok apakah Doodle terbaru. Dan kadang-kadang melalui Google lah saya baru tahu akan tarikh-tarikh lahir manusia-manusia penting.

Seperti tarikh lahir Samuel Morse yang mencipta Morse Code, saya baru tahu pada 27 April melalui doodle yang ini:

                                  Samuel Morse's Birthday

Atau tarikh lahir Sir Isaac Newton yang menemui hukum graviti pada 4 Jan, saya tahu melalui doodle apple jatuh yang sungguh menarik ini (masa itu epal itu memang betul-betul boleh jatuh.):

                        Sir Isaac Newton's Birthday [Click the doodle]

Dan saya baru tahu siapa Norman Rockwell, seorang pelukis dan ilustrator kurun ke-20 yang terkenal, melalui doodle ini, sempena hari jadi beliau pada 3 Feb:

                            Norman Rockwell's Birthday

Dan Winter Olympic:

             Winter Olympics - Skiing

Dan Han’s Christian Andersen (alah, pencipta cerita dongeng terkenal itu) Birthday (April 2):

                    Hans Christian Andersen's 205th Birthday (Part 5)

Dan Earth Day (April 22):

                     Earth Day

Dan banyak banyak lagi lah ilustrasi menarik yang lain. Tapi, hari ini saya masuk google dan bayangkanlah kekecewaan saya apabila yang saya lihat hanyalah ini:

                                   Google

Eh, mana Mother’s Day punya?

Saya tahu bahawa Hari Ibu disambut berbeza di seluruh dunia, tetapi most of the countries including US menyambut Hari Ibu pada hari Ahad minggu kedua.

Jadi, sekarang saya tertanya-tanya, mana doodle untuk Mother’s Day? Mana? Mana???? *tertekan sambil tarik-tarik rambut dan hentak-hentak kaki*

Cis,berani kao lopa akan Hari Ibu wahai en google. Cis!Cis!

:nak tengok google doodle lain, boleh masuk sini:

 
4 Comments

Posted by on May 9, 2010 in Bebelan saya, Dunia, Saja Mengada

 

4 responses to “eh, mana?

  1. intan baizura

    May 9, 2010 at 12:29 pm

    su….. kat mane skrg? intan kene transfer sg petani, huuhuh

     
    • sUe

      June 15, 2010 at 11:09 am

      eh bukan aritu transfer penang ke?
      sp kat mana??

       
  2. hazwan

    May 14, 2010 at 12:58 pm

    any doodle for 23 augustus?
    bihihi

     
    • sUe

      June 15, 2010 at 11:10 am

      ya, mencari2 jugak doodle utk 23 ogos tp xjumpa.
      agaknya org2 yg lahir 23 ogos, semuanya tak femes kot…uhuk!😥

       

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: