RSS

9125

23 Aug
I put my hand on my chest.
I can feel my heart beating.
My heart is working.
I’m pleased. I’m still alive!

-Aya Kitou, 1 Litre of Tears-

genap usia saya 9125 hari. (assumption: leap year is negligible)

selamat ulang tahun jubli perak suhaila. peringatan buat diri sendiri:Β 

1) kurangkan tidur.BirthdayComic

2) banyakkan amal.

3) kurangkan tidur.

4) jangan buat kerja bertangguh.

5) kurangkan tidur.

6) banyakkan bersenam.

7) kurangkan tidur.

8) cari kerja.

9) kurangkan tidur.

10) kurangkan tidur. kurangkan tidur. kurangkan tidur. kurangkan tidur. kurangkan tidur. kurangkan tidur.

kesimpulannya: tidur selama 8 jam sahaja sehari. tidak boleh lebih!

terima kasih kepada kawan-kawan yang menghantar sms mengucapkan selamat hari jadi. (terutama Yani – orang pertama yang SMS tepat pukul 12 tengah malam hingga mengejutkan beta dari tidur tapi tak apa, beta maafkan kamu kerana kamu orang pertama yang ingat besday beta.πŸ™‚ ) Thanx Yani! I lap u lah!πŸ˜‰

dan minta maaf kerana tak dapat membalas mesej2 kalian sebab masih belum top-up handphone. akan diusahakan secepat mungkin.

ouh, saya terjumpa beberapa fakta depressing sempena 23 Ogos ini:

satu:

selebriti yang lahir pada 23 Ogos kebanyakannya meninggal kerana overdose. (River Phoenix dan Keith Moon)

dua:

23 ogos Β adalah tarikh William Wallace dihukum bunuh di London pada tahun 1305. (oh, kenapalah beliau perlu dibunuh pada tarikh tersebut? kan saya sudah rasa bersalah mahu bergumbira-gumbira pada tarikh ini. ~sigh.)

ouh, siapa-siapa yang tidak kenal akan William Wallace, beliau adalah seorang perwira yang berjuang membebaskan Scotland dari jajahan British. watak beliau dipotretkan melalui lakonan Mel Gibson dalam filem Braveheart.Β (serius best gila cerita ini)

alamak, sudah-sudahlah membebel. nak kena sahur sekarang.

sekali lagi, selamat ulang tahun ke 25 suhaila!

what doesn’t kill you will only makes you stronger! (eh tiba-tiba semangat pulak pagi-pagi nih.)

ok dah. nak sahur. babai!

 
8 Comments

Posted by on August 23, 2009 in Bebelan saya, Peribadi, Saja Mengada

 

8 responses to “9125

  1. CAHAYA MATA

    August 24, 2009 at 12:50 pm

    HAPPY BELATED BIRTHDAY..!!

    nape tak paste kan no.hp awak di sini.. supaya SAYA bleh SMS awak lebih awal.. ni nak marah niii..!! isyykkk..

    hehehehe.. semoga Allah memberkati hidup awak selamanya..πŸ™‚

     
    • sUe

      September 5, 2009 at 9:25 am

      terima kasih cik cahaya…
      aiseh, seganlah nak paste no hp…
      kite email2 je lah ek?
      heh hehπŸ˜‰

       
  2. intanbaizura

    August 24, 2009 at 3:44 pm

    eppy bufday su..jgn lupe intan nye bufday 3rd sept ni..hehhehe

     
    • sUe

      September 5, 2009 at 9:26 am

      alamak sorry intan!
      lupa nak wish…
      epi belated bufday…huhu:mrgreen:

       
  3. Bunga Rampai

    August 26, 2009 at 8:40 am

    Selamat Hari Lahir, mudah-mudahan usia yang masih ada sentiasa dalam pimpinanNya.

    Salam Ramadhan; semoga amal ibadah bulan ini menrubah diri menjadi insan yang lebih baik di sisiNya.
    πŸ™‚

     
    • sUe

      September 5, 2009 at 9:29 am

      terima kasih cik bunga rampai…πŸ™‚
      btw, saya selalu singgah blog kamu…
      senang sekali membaca ayat2 di dalamnya..
      maaflah sebab link diam2…
      kerana lebih suka menjadi silent reader.πŸ˜›

      oh ya! semoga ramadhan kamu juga diberkatiNya.πŸ™‚

       
  4. tuan tanah

    September 11, 2009 at 3:53 am

    Happy belated birthday dear.

    (Better late than never, huh? <— ayat melindungi rasa malu kerana dah lambat sangat)

    Semoga selamat-selamat sejahtera hendaknya, di dunia dan di sana.

     
    • sUe

      September 26, 2009 at 4:52 pm

      hehe..
      terima kasih tuan tanah.πŸ™‚

       

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: