RSS

Prison Break – A nice farewell.(again, spoiler alert!)

17 May

prison break

 

Akhirnya, siri ini pun tamat. Lega ~ phew… sesak nafas saya tengok siri ini. Penat weyh…huhu!

But there is one interesting fact:

The date of death shown on his tombstone is November 4, 2005, meaning that, within the series time line, he survived less than nine months after setting his plan into motion (the date in which he committed his original bank robbery is shown to be March 9, 2005 during the first season episode “The Old Head”) – sumber

 

Maknanya selama empat tahun (2005 – 2009) yang kita semua tengok dia terkejar sana sini, keluar dari dua penjara (Fox River dan Sona) , menjatuhkan satu kompeni mega, buat brain surgery, and all the dramas, semuanya berlaku dalam masa kurang dari sembilan bulan??

Huh? Apakah? *kesian kat Sara, isk!*

Oh whatever.

But it’s still a great show though.

Bye-bye Michael Scofield. Ada jodoh kita ketemu lagi yah?

 
6 Comments

Posted by on May 17, 2009 in Filem

 

6 responses to “Prison Break – A nice farewell.(again, spoiler alert!)

  1. intanbaizura

    May 17, 2009 at 2:26 pm

    kte tgk cite yg 9bulan dlm mase 4taun..huishhh..mmg menyesak nafas jiwa rage sume..

     
    • sUe

      May 18, 2009 at 7:46 pm

      huhu…
      sesak nafas bukan apa..
      sebab asyik kena kejar sana sini…
      pastu ada jer yg tak ikut plan..
      adoih…
      tapi kalau semuanya elok dan smooth..
      tak jadi cerita la pulak kan?
      huhu.😛

       
  2. akim

    May 20, 2009 at 7:57 pm

    aiseyh…tak tgk lagi nih!

     
    • sUe

      May 24, 2009 at 1:20 am

      silalah tengok.
      ending dia ok lah juga.
      tapi dah ada spoiler lah kat atas tu.huhu!

       
  3. silkyhazwan

    May 20, 2009 at 11:12 pm

    kumpul2 blk dr s1-s4
    seminggu setel
    penantian mmg teramat seksa

     
    • sUe

      May 24, 2009 at 1:22 am

      oih hazwan, tak tau plak ko baca ini blog.
      ya,penantian memang teramat seksa.
      eh jap, ko tgk s1 sampai s4 dalam seminggu jek?
      gila tabah…tak berpinau ke mata?
      huhu!

       

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: