RSS

Bergelap yuk?

27 Mar

marilah kita bergelap

Marilah kita berhenti dari sebarang kerja esok malam, pukul 8.30 selama sejam. Berhenti dari blogging, download movie, buat report, memasak, seterika baju, masak air, menonton televisyen, cas handphone dan apa-apa saja penggunaan elektrik yang lain.

Sejam itu bolehlah digunakan untuk perkara-perkara lain yang kita abaikan sebelum ini. Contohnya, berjalan-jalan di luar melihat keindahan bintang atau bersolat Isya’ pada yang belum solat (solat dalam gelap lebih khusyuk…) atau bermeditasi menenangkan fikiran atau bermusahabah merenung diri yang mungkin sering kelalaian.

Atau kalau dah mati kutu tak tahu buat apa-apa, terkebil2 saja lah atas katil selama sejam itu. Tak pun tidur sahaja sekejap. (tapi pastikan solat Isya dulu ya? Nanti terbabas pulak)

Anggap saja ini adalah salah satu blackout biasa yang sering terjadi di UTP ini.

Jadi, esok malam, mari sama2 kita bergelap demi masa depan bumi yang gilang gemilang (ceh!).

Ramai-ramai yuk?

 
3 Comments

Posted by on March 27, 2009 in Dunia

 

3 responses to “Bergelap yuk?

  1. una

    March 27, 2009 at 3:21 pm

    yuk2~~ heee!
    kakak cayang~~ una nk g utp 10/4 nehhh ..
    if posible tdo sane.
    but not sure jd ke x tdo sane. tp, yg pasti..akn ke sane on 10/4 hehe ^^

     
  2. amirahsyuhada

    March 28, 2009 at 1:32 am

    tanak! tanak! saya nak pasang pelita boleh? hehe

     
  3. sUe

    April 2, 2009 at 4:24 pm

    una: sila2 dtg sini.rindu gila kat una.leh kite gossip2..hehe😉

    amirahsyuhada: pasang pelita boleh saja.macam malam tujuh likur. kalau ada bunga api lagi bagus.boleh main bunga api (walaupun raya lambat lagi.) hehe🙂

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: