RSS

Satu eskapisme – Tag #5

24 Dec

Pernah tak rasa seperti mahu menyanyi tapi tidak punya suara?

Pernah tak rasa seperti  mahu berlari tapi  tak punya kaki?

Pernah tak rasa seperti mahu tawan dunia tapi lupa kamu kerdil saja sebenarnya?

Dan pernah tak rasa seperti mahu menulis banyak-banyak entri tapi otak seolah-olah gagal berfungsi?

Sebenarnya banyak perkara mahu ditulis, mahu diceritakan, tapi entah kenapa sejak akhir-akhir ini macam tidak ada ‘driving force’ untuk berkongsi apa-apa cerita. Mungkin saya perlu minum satu susu tepung bayi yang iklannya ada ayat “Bila sel-sel otak bergabung, kanak-kanak akan…(ayat ini sambung sendiri sebab tak ingat)” dan lepas itu boleh lah saya buat bijak dan tunjuk kad-kad pada mak dan cakap “Mak, tengok ni. BUAH HATI!!”

Ok. Saya dah merapu. Sila abaikan. (Kan saya cakap, otak saya  dah beku!)

Jadi, saya patut berterima kasih pada cik Ainun sebab tag saya. Sekurang-kurangnya bolehlah dibuat sebagai bahan untuk updet entri.😛

1) Do you think you’re hot ?

Saya tidak hot tapi kool (See? Jawapan pun tiru cik Ainun. Punyalah pemalas…huhu)

2) Upload your favourite picture of you.

Ok. Ada tiga pictures. Sebab hari itu saya menggodek-godek Photoshop dan sungguh teruja dengan effect-effect yang sungguh banyak dalam software itu. Jadi saya apply dalam gambar-gambar ini. Tapi serius, agak mahu muntah juga lah main dengan Photoshop. Siapa-siapa yang terel Photoshop memang salut sama kamu.

cimg00412

cimg0063copy1

cimg0080-copy1

3) Why do you like that picture ?

Gambar 1: Sebab itu pertama kali buat aksi letak tangan di pipi begitu. Agak gediks rupanya. Lepas ini, boleh lah buat aksi mulut muncung pula yah?

Gambar 2: Kecuali Fiza yang sedikit teruja, kami yang lain hanya mampu merenung masa depan yang masih belum berkeputusan. (cheh!ayat tak boleh blah!)

Gambar 3: Aksi tunggu keretapi. Tak ada yang special pun.

4) When was the last time you ate pizza?
Beberapa minggu lepas. Pakai delivery sebab malas masak untuk makan malam. Satu keluarga makan pizza hari tu.

5) The last song you listen to ?

Foo Fighters – All My Life

6) What are you doing right now besides this ?Tengok Astro Hitz TV

7) What name would you prefer besides yours ?

Adilia. Suka sungguh nama ini. Suka giler arh!😛

People to tag :

1 Jamel

2 Hidayah

3 Uenanako

4 Dzety

5 Sakinah

9) Who is number one ?

Pelajar UTP yang mengambil Kejuruteraan Elektrikal. Kenal sebab dia kawan Sakinah.

10) Number three is having a relationship with ?

Her boyfriend is Azman Aziz.

11) Say something about number five ?

Suka menyanyi dan sangat power dalam menghafal lirik lagu.

12) How about number four ?

My ex-housemate. Dan satu course juga. Ambil majoring yang sama iaitu Environment. Bawa kereta Gen 2.

13) Who is number two?

Roomate and best friend to number four.(dzety)

 
3 Comments

Posted by on December 24, 2008 in Tag

 

3 responses to “Satu eskapisme – Tag #5

  1. Jamel

    December 24, 2008 at 11:21 am

    aiks..
    ade agi aksi mengetag nih..
    mmg sah sume penganggur suke mengetag nih..
    cmne nk carik keje asik kene tag je nih..
    keh keh keh…

     
  2. zetty

    December 29, 2008 at 2:28 pm

    alamak, kena tag ke..hehe
    check mine later~
    =p

     
  3. sUe

    December 31, 2008 at 9:22 am

    jamel: hahaha… tag orang pun satu kerja jugak apa… btw, dah dapat kerja belum? hehe🙂

    zetty: ok. jangan rushing-rushing. tiada paksaan di sini.🙂

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: