RSS

Tag #2

01 Nov

Kerana sejak akhir-akhir ini saya agak sibuk dengan reactor design dan juga project presentation, jadi saya pun tak ada apa-apa idea untuk menulis entri. Singgah di laman Cik Cahaya Mata, baru tahu saya kena tag. Boleh juga lah  dibuat sementara saya boleh ber’nafas’ sekejap. Sebelum lepas ini saya tercungap-cungap semula untuk siapkan costing reactor, report, test, drawing, slide presentation, final exam dan segala macam lagi. Ok, jom buat costing… eh buat tag.😛

1. If your lover betrayed you, what will your reaction be?
Lupakan saja dia. He’s not worth it. If he cheated me once, he’ll cheat me again twice, thrice and so on. Maaf, saya tak percaya pada “beri peluang kedua.” (huu…kejam je bunyi nya…heh!)

2. If you can have a dream to come true, what would it be?
Teringin berjumpa dengan RasuluLlah..walau hanya dalam mimpi…

3. Whose butt would you like to kick?
Kalau saya bagitahu…adakah ‘orang itu’ sanggup sua kan ‘butt’nya untuk disepak saya? Heh!

4. What would you do with a billion dollars?
Hurm…tak dapat difikirkan lagi. Bila betul-betul saya dapat nanti, saya akan bagitahu apa yang saya akan buat dengan duit seribu juta itu, ok?

5. Will you fall in love with your best friend?
Tak mungkin. Sebab best friend saya semuanya perempuan… tapi kalau betul lah saya ada ‘best friend’ lelaki, tak salah rasa nya untuk fall in love dengannya. Asal kan dia masih single.😉

6. Which is more blessed, loving someone or being loved by someone?
Saya pilih “loving someone who loved me back”…boleh gitu? Hehe…:mrgreen:

7. How long do you intend to wait for someone you really love?
If he’s really worth it…I’ll wait for him…forever and ever….ewah!!

8. If the person you secretly like is already attached, what would you do?
Sila baca post saya “Memuja dia-yang-namanya-milik-orang”. Kamu akan tahu apa yang akan saya buat. Kalau malas nak baca, jawapan saya ialah – saya akan cuba lupakan perasaan itu. Noktah!

9. What do you pray each day for your loved one?
Untuk keluarga – semoga aman dan dirahmati Allah selalu. Dan untuk arwah Tok, Tokwan dan Embah, semoga kalian aman di ‘sana’.

10. What takes you down the fastest?
Bila orang bercakap tentang saya di belakang saya dan mereka tidak sedar saya ada dan sedang mendengar…aduh, tak tahu nak bagi reaksi apa…

11. How would you see yourself in ten years time?
Dalam usia 34 tahun…harap-harap saya sudah jumpa apa yang dicari selama ini… sebuah kedamaian abadi…

12. What do you really want at the moment of responding to this tag?
Kekuatan dan kerajinan untuk siapkan costing reactor. Malam ni dah nak kena hantar weiii….adeyhh!!


13. What kind of person do you think the person who tagged you is?
Emm..cik Cahaya Mata – seorang yang setia…boleh gitu? Hehehe…

14. Would you rather be single and rich or married but poor?
Saya pilih “married and rich”…hehehe ( maaf, banyak betul soalan yang saya jawab tak ikut skema…ikut suka hati jek…hihu)

15. What’s the first thing you do when you wake up?
Sebab saya seorang yang wajib bermimpi bila tidur, selalunya bila terbangun saya akan termenung dulu… cuba-cuba nak tafsirkan mimpi la konon nya…heh!

16. Would you give all in a relationship?
Dah pernah rasa dah…bila cinta tak kesampaian memang sakit la nak pulih balik. Jadi, saya memilih untuk TIDAK memberi semuanya in a relationship. Simpan sikit hati dalam 50% untuk diri sendiri.

17. If you fall in love with two people simultaneously, who would you pick?
Tak pilih mana-mana. Pilih yang ketiga. Hehe… (adeh, tak menjawab soalan lagi…huhu)

18. Would you forgive and forget no matter how horrible a thing the someone has done?
I will not forgive nor forget. Tapi, Aisyah kata “Kemaafan itu dendam yang terindah.” Kumpulan Padi pula kata “Memaafkan itu tak seberat memindahkan samudera.” Jadi, saya sedang berusaha untuk memaafkan orang lain. Cuma nak melupakan itu mungkin tidak. Kerana pengalaman itu boleh dijadikan pengajaran pada diri sendiri untuk berhati-hati supaya tak terkena lagi di kemudian hari…(amboih…panjang pulak jawapannya…hihu)

19. Do you prefer being single or having a relationship?
Nak jawab “It’s complicated” boleh? Tak pun “Domestic partnership”…hehe…

20. Why LOVE come to be so important to you?
Kerana Cinta dan Kasih Sayang itu anugerah Tuhan. Takkan Tuhan nak anugerahkan hambaNya benda yang tak penting kan?

 

Ok. Siap! Saya tag siapa-siapa saja yang mahu menjawab. Ouh,sekarang masa untuk ber’cinta’ dengan reactor kesayangan pula….costing…costing….pening…pening….rhyme kan?  Heh!

p/s: Entri kali ini berwarna-warni sebab saya cuma ‘copy paste’ saja dari blog Cik Cahaya. Malas nak taip semula…huhu.

p/s/s: Baru saya sedar, ini entri ke 101 saya. Dalam masa hampir 4 bulan, sudah 100 entri. Nampak sangat saya memang tak ada kerja selain berblogging saja. ( baca: ada kerja tapi pura-pura macam tak ada…heh!)😉

 
4 Comments

Posted by on November 1, 2008 in Saja Mengada

 

4 responses to “Tag #2

  1. amirahsyuhada

    November 2, 2008 at 11:04 am

    ya, saya memang mahu menjawab, saya cilok ya tag ni untuk dibawa ke blog english saya..hehe

     
  2. JameL

    November 2, 2008 at 1:19 pm

    keja mmg bnyak..tp buat² xda keja salah satu nk abeskan keja..hihih..just my one cent..

     
  3. CAHAYA MATA

    November 3, 2008 at 2:15 pm

    hehehe..
    THANKS cik sue.. sudi luangkan masa jawab tag ni.. mudah-mudahan satu hari nanti impian CINTA dan kasih sayang awak akan tercapai… (“,)

    ~ SAYA setia…? setia buta..kan..?? hohohohooo… ~

     
  4. sUe

    November 4, 2008 at 1:27 am

    amirahsyuhada: sila, sila….

    jamel: thank you for ur one cent.🙂

    cahayamata: thanx for the wish. harap impian cinta awak juga akan tercapai suatu hari nanti…😉

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: