RSS

Seronok tak terkata!=D

04 Aug
Saya pernah terbaca dalam buku Steve Chandler “100 Ways To Motivate Yourself” bahawa untuk mengatasi rasa takut, jangan lari dari ketakutan kamu tapi larilah KE ARAH ketakutan kamu. Do not run from your fear but run TOWARDS your fear.

Maknanya, kalau kamu penakut dengan ular (ophidiophobia), pergilah ke Taman Ular dan belit ular sawa ke tengkuk kamu. Kalau kamu penakut dengan labah-labah (arachnophobia) , cubalah pegang labah-labah Black Widow. Kalau kamu penakut dengan gelap (achluophobia), duduklah sorang-sorang dalam bilik sambil tutup lampu dan tingkap. Kalau kamu penakut dengan hantu, pergilah join Uncle Seekers cari hantu.

Kalau kamu penakut dengan ketinggian (acrophobia), cubalah naik powered paragliding!!😉

Arkh…cakap banyak tak guna. Tengok sajalah gambar-gambar yang ada. Eceh!!

                     cila,munie,sue

Pukul 7.30 pagi, Cilla, Munie dan saya sudah tunggu di padang untuk ambil giliran.

                       

Kalau dah perempuan, tak sah kalau tak buat aksi-aksi gediks.😛

ready to fly!

ready to fly!Finally, after 2 hours of waiting!!!berlepas!

Masa ini mulut dah kumat-kamit baca segala macam ayat.Doa dalam perjalanan pun bantai baca sekali. Menggeletar lutut beb…

fly away!

fly away!

Nampak tak saya tengah buat tanda “peace” tu? Kalau tak nampak memang pendek umur la jawabnya…:)

tasik

tasik

chancellor hall dan library

chancellor hall dan library

mana datang pokok banyak sangat nih?

mana datang pokok banyak sangat nih?

kompleks sukan

kompleks sukan

tangki air yang dari dulu teringin nak panjat

tangki air yang dari dulu teringin nak panjat

student villages

student villages

Woiii…bangun!!Bangun!!! Dah pukul 10 pun tido lagi nih…isk isk isk!!!=P

masjid utp

masjid utp

dengan instructor yang cool
dengan instructor yang cool

Instructor: You’re very good passenger.

Saya: Hehehe…thank you…thank you…(sambil cuba mengontrol hidung yang semakin kembang…)

 

Kalaulah harga tiket tak mahal, haruslah saya naik 4-5 kali lagi. Walaupun menjerit-jerit jugak lah masa dia buat stunt pusing-pusing (masa ni kalau baru lepas makan boleh terbarai isi perut), tapi pengalaman berada di atas tak dapat digambarkan. Priceless!!
Nota: Saya baru tahu boleh suruh instructor bawa keluar dari kawasan sekolah. Kalaulah saya tahu awal-awal, bolehla suruh drop dekat Jusco terus. Tengah sale sekarang nih! Hehe…
 
9 Comments

Posted by on August 4, 2008 in Pengalaman, Sekolah

 

9 responses to “Seronok tak terkata!=D

  1. 13may

    August 4, 2008 at 12:57 pm

    waaa…..bestnya …

    oh ya! saya takut ngan pompuan…sebab tu la saya asyik ngorat dan dekati pompuan…nak kasi hilang takut😀

     
  2. sUe

    August 4, 2008 at 1:46 pm

    hahaha…siannye…

    sekarang dah sembuh belum?

    bahaya penyakit tu…mau tak kawin sampai bila-bila…hehe.🙂

     
  3. kel@mbu

    August 4, 2008 at 11:09 pm

    waa.. besh giler.. tah bile dpt merasa.. huhu..

     
  4. sUe

    August 5, 2008 at 1:01 am

    huhu…abang instructor tu cakap benda ni die promote satu Malaysia. Mana tau nanti dia datang tempat Kelambu pulak..hehe.

    Tapi, pengalaman Kelambu lagi mahal.

    Naik motor dari Johor ke Kedah. Priceless tu…hehehe.;)

     
  5. haris

    August 10, 2008 at 1:17 pm

    oh.aku baru tahu yang itu adlah aksi gedik.

     
  6. sUe

    August 10, 2008 at 11:43 pm

    ya..itu aksi gedik namanya.

    Tapi bukan perangai gedik. Cuma aksi saja.Perangai masih sopan dan berhemah macam biasa.Ngeeee…;)

    (perasan!)

     
  7. durian

    August 12, 2008 at 9:35 am

    ini bagus..powered paragliding? kat mane ade jual? boleh buat bisnes..

     
  8. irsyad

    December 7, 2008 at 10:25 pm

    search kat google gmbr masjid utp..tgk gmbr kat atas 2 lawa r..izinkan utk cilok yer..

     
  9. sUe

    December 8, 2008 at 3:45 am

    yer…sile2..

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: